Компании

все компании

Швеція виділила Україні $133 млн на підтримку населення взимку

11 грудня 2023 року, 18:10
Швеція передає Україні 1,4 мільярда крон ($133 млн), які, серед іншого, підуть на підтримку населення в зимовий період.

Як повідомляють на сайті шведської громадської телемовної організації SVG, новий пакет підтримки представив прем'єр-міністр Ульф Крістерссон і міністр допомоги Йоган Форселл у понеділок.

"Наразі це найбільша підтримка в рамках двосторонньої допомоги Швеції Україні", - заявив Крістерссон на прес-конференції.

З цього пакета 900 млн крон надійде до фонду Світового банку з відновлення України, який підтримує українську інфраструктуру енергетики, житла, охорони здоров'я і транспорту. Крім того, гроші, взяті з бюджету допомоги Швеції, підуть на закупівлю обігрівачів та енергетичного обладнання. За словами Форселла, саме з таким запитом до Швеції звернулася українська сторона.

Він також звинуватив РФ у проведенні "енергетичного тероризму" проти України. "Росія навмисно атакує цивільну інфраструктуру, щоб гарантувати, що цивільному населенню, яке й без того зазнало серйозних випробувань, доведеться ще важче. Цим пакетом ми хочемо допомогти Україні як побудувати нове, так і відновити зруйноване", - заявив Форсселл.

Водночас Крістерссон попередив про наслідки, якщо країни ЄС не зможуть домовитися про розширений довгостроковий бюджет на саміті поточного тижня в Брюсселі. "Я все ще сподіваюся, що все вийде. Але я хочу наголосити, що ми не говоримо про звичайні європейські розбіжності, які в нас інколи виникають, тому що тоді ви просто матимете ще одну зустріч пізніше, а це матиме величезні наслідки, якщо ми не домовимося", - сказав він.




Просмотров: 130
Другие новости