Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР не показують єдиної динаміки

11 грудня 2023 року, 10:36
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки в понеділок, інвестори оцінюють статдані та новини компаній.

Китайський індекс Shanghai Composite втрачає 0,1%, гонконгський Hang Seng - 1,6%.

Споживчі ціни (індекс CPI) в Китаї в листопаді знизилися на максимальні з листопада 2020 року 0,5% у річному вираженні, йдеться в опублікованому в суботу звіті Державного статистичного управління (ДСУ). Консенсус-прогноз передбачав спад цін на 0,1% минулого місяця, зазначає Trading Economics. У жовтні вони опустилися на 0,2%.

Список лідерів падіння в складі Hang Seng очолюють папери виробника спортивного одягу Li Ning, що дешевшають на 13,6% на новинах про намір компанії витратити 2,21 млрд гонконзьких доларів ($283 млн) на купівлю офісної будівлі в Гонконзі. Аналітики Citi назвали цю інвестицію менш вдалим способом розпорядитися капіталом, ніж спеціальні дивіденди або зворотний викуп акцій.

Також помітно знижується ринкова вартість JD.com Inc. (-7,6%), Zhongsheng Group Holdings Ltd. (-5,3%), JD Health International Inc. (-4,9%), Sino Biopharmaceutical (-4,8%), Meituan (-4,4%), China Life Insurance Co., Baidu Inc. (-3,9% в обох) і Alibaba Group Holding (-3,8%).

Водночас капіталізація Lenovo зростає на 2,7%, Techtronic Industries - на 0,7%, Li Auto і HSBC Holdings PLC - на 0,2%.

Японський індекс Nikkei 225 підвищується на 1,3%.

Індекс оптимізму великих підприємств обробної промисловості Японії в четвертому кварталі зріс до максимальних за два роки 5,7% з 5,4% у липні-вересні, повідомив уряд країни. Показник відображає частку компаній, які очікують поліпшення ділової кон'юнктури порівняно з попереднім кварталом, за мінусом відсотка тих, хто очікує її погіршення.

Активніше за всіх у складі Nikkei додають у вартості акції генеруючої Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) (+13,5%). Газета Sankei Shimbun повідомила, що Агентство ядерного регулювання (Nuclear Regulation Authority) Японії проводить перевірку керованої компанією АЕС Касівадзакі-Каріва, за підсумками якої може дати дозвіл на відновлення її роботи. Раніше станцію тимчасово закрили у зв'язку з проблемами в галузі антитерористичної безпеки.

Крім того, папери Nissui Corp. дорожчають на 5,2%, Keisei Electric Railway - на 5,1%, Chubu Electric Power - на 4,9%, Sumitomo Pharma - на 3,7%, Sapporo Holdings - на 3,6%, Daiichi Sankyo і Tokyo Gas - на 3,5%, Mitsui & Co. - на 3,4%, Tokyo Electron - на 3,2%.

Тим часом капіталізація NEXON зменшується на 5,2%, Renesas Electronics - на 1,9%, Mitsui Mining & Smelting - на 1,8%, Orix - на 1,6%.

Південнокорейський індекс Kospi зростає на 0,1%.

Ціна паперів Samsung Electronics підвищується на 0,3%.

При цьому котирування акцій Hyundai Motor знижуються на 0,2%, Posco - на 0,1%, Korean Air Lines - на 0,4%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 набрав 0,1%.

Ринкова вартість Westpac Banking збільшилася на 0,1%, BHP - знизилася на 0,4%.




Просмотров: 133
Другие новости