Компании

все компании

Рада призначила нового голову комітету з питань свободи слова

9 грудня 2023 року, 15:18

Верховна Рада призначила народного депутата Ярослава Юрчишина (фракція "Голос") на посаду голови комітету з питань свободи слова.
Ухвалення відповідного проекту постанови №10296 підтримали 247 народних депутатів на пленарному засіданні в суботу, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.
Як повідомлялося, 20 вересня Верховна Рада відкликала народного депутата Нестора Шуфрича (група "Платформа за життя і мир") з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова.
Печерський райсуд Києва 15 вересня обрав для Шуфрича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави. Депутата обвинувачують у державній зраді. Його взято під варту безпосередньо в залі суду.
Нестор Шуфрич - народний депутат кількох скликань Верховної Ради України (починаючи з третього), зокрема, від політсил "Партія регіонів" (2012 рік) і "Опозиційний блок" (2014 рік). 16 січня 2014 року голосував за диктаторські закони.
У 2019 році був обраний народним депутатом дев'ятого скликання Верховної Ради від нині забороненої судом партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) під номером 7 у списку як член партії. Був членом однойменної фракції (до її офіційної ліквідації в парламенті, після чого увійшов у депутатську групу "Платформа за життя і мир", що складається з членів колишньої "ОПЗЖ").





Просмотров: 172
Другие новости