Компании

все компании

Овочівники Львівської області розширили площі на 17,6%

8 грудня 2023 року, 12:21
Агровиробники всіх категорій Львівської області 2023 року відвели під овочі 43,5 тис. га, що на 1% більше порівняно з торішнім показником, і виростили на них понад 790,2 тис. тонн овочів за врожайності 181,7 ц/га, повідомила Львівська обласна держадміністрація (ОДА).

"Вирощуванням овочевих культур в області займаються здебільшого господарства населення, в яких зосереджено 96% площ та обсягів виробництва. Частка промислового виробництва овочів лише 4%, а вирощують їх понад 55 сільськогосподарських підприємств", - написав департамент агропромислового розвитку ЛОДА у Facebook.

Згідно з оприлюдненою інформацією, площі під промисловим овочівництвом у 2023 році збільшено на 17,6%, до 2 тис. га. Порівняно з попереднім роком збільшено площі під капустою всіх видів - на 20,5%, цибулею - на 20%, морквою - на 15,9%, буряком - на 9,4%. У населення площі збільшилися на 0,2%.

"Львівщина виробляє близько 11% овочевої продукції у валовому виробництві в Україні. Частка промислового виробництва в області невелика, але за допомогою фінансової підтримки з обласного бюджету виробники поступово розширюють площі, зокрема під культури "борщового набору", - наголосила директорка аграрного департаменту Львівської ОДА Тетяна Гетьман, чиї слова наведено в повідомленні.

У 2018-2023 роках посівні площі вирощування овочевих культур у господарствах усіх категорій Львівської області збільшилися на 66,8% (з 26,1 до 43,5 тис. га), обсяги виробництва зросли на 54% (з 512,8 тис. до 790,2 тис. тонн). Відповідно, у сільськогосподарських підприємствах площі збільшилися на 53,8% (з 1,3 тис., до 2 тис. га), обсяги виробництва - на 23,8% (з 25,7 тис. до 31,8 тис. тонн). У структурі площ вирощування в промисловому секторі переважають салатні та зелені культури (28,5%), буряк (15,6%), капуста (9,9%).

У господарствах населення структура вирощування дещо інша, а саме основними культурами є капуста (35,8%), плодові овочеві (24,9% - томати, огірки, перець, кабачки, гарбузи), морква (10,7%), буряки столові (10,1%), цибуля (9,4%), зазначили у Львівській ОДА.




Просмотров: 151
Другие новости