Компании

все компании

Нафтокомпанія Chevron планує капіталовкладення на 2024 рік у розмірі $16 млрд

8 грудня 2023 року, 15:05
Американська нафтокомпанія Chevron Corp. планує капіталовкладення на 2024 рік у розмірі $15,5-16,5 млрд, значна частина яких припаде на проєкти в Пермському басейні і в Мексиканській затоці.

Як ідеться у пресрелізі компанії, інвестиції в розвідку і видобуток (upstream) у майбутньому році становитимуть приблизно $14 млрд. Дві третини з цих коштів буде розподілено у США, зокрема, приблизно $6,5 млрд піде на сланцеві проєкти ($5 млрд у Пермському басейні).

Близько 25% бюджету в сегменті upstream компанія планує спрямувати на проєкти в Мексиканській затоці, зокрема на розробку нафтового родовища Anchor, видобуток на якому має розпочатися вже 2024 року.

Капіталовкладення в сегменті downstream (переробка і збут) становитимуть близько $1,5 млрд, з яких 80% припаде на США.

До бюджетів обох сегментів закладено інвестиції загалом близько $2 млрд на реалізацію можливостей зі зниження шкідливих викидів.

"Ми очікуємо, що ці інвестиції сприятимуть довгостроковому зростанню вільного грошового потоку компанії та підтримають нашу мету збільшення відрахувань на користь акціонерів", - заявив глава Chevron Майк Вірт, слова якого наводяться в прес-релізі.

Chevron планувала зберігати капіталовкладення на рівні $14-16 млрд на рік у період до 2027 року, однак після того, як компанія оголосила про купівлю Hess Corp. у жовтні, ці плани змінилися.

Chevron розраховує закрити цю угоду в першому півріччі 2024 року. Після її завершення щорічні капіталовкладення компанії становитимуть $19-22 млрд, наголошується в прес-релізі.

Акції Chevron подорожчали на 0,2% на додаткових торгах у середу. З початку поточного року їхня вартість опустилася на 21%.




Просмотров: 145
Другие новости