Компании

все компании

Corteva Agriscience локалізувала перевірку якості насіння, вирощеного в Україні

8 грудня 2023 року, 13:52
Міжнародна науково-дослідна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience розширила потужності лабораторії з технологій обробки насіння на насіннєвому виробничому комплексі в Полтавській області, щоб повністю локалізувати перевірку якості обробки насіння преміальної генетики бренду Pioneer®.

"У 2023 році якість обробки насіння, виробленого в Україні, перевірялася безпосередньо в лабораторії на заводі, яку було відкрито в жовтні 2021 року. До цього частина партій відправлялася на перевірку до лабораторій компанії інших країн, а також до партнерських лабораторій", - повідомила компанія.

Уточнюється, що в Україні відтепер перевірятимуть якість нанесених на насіння засобів захисту, насамперед преміальної технології обробки насіння LumiGEN®, яка адаптована до місцевих умов вирощування та включає системні інсектициди для повного захисту рослин і насіння від ґрунтових шкідників.

Лабораторія насіннєвого заводу Corteva Agriscience у Полтавській області також проводить аналізи на вміст діючих речовин, пилу, перевірку нанесення препарату, тестування схожості насіння тощо. Вона також працює над новими рецептурами захисту рослин для насіння бренду Pioneer®, тестує їх на сумісність з іншими препаратами.

Компанія пояснює, що визначення якості обробки насіння на місці, без доставки за кордон, істотно скорочує час тестування і дає змогу швидко отримати результат. Також враховуються місцеві особливості: перелік актуальних для України препаратів для обробки насіння, ґрунтово-кліматичні умови, сівозміна та інші фактори, що покращують точність досліджень.

"Сучасні технології обробки насіння дають змогу розкрити весь потенціал гібридів передової генетики насіння Corteva Agriscience, які наші селекціонери закладають для досягнення найкращих результатів для фермерів. Можливість швидко та ефективно перевірити якість обробки насіння під час виробництва, надати необхідні рекомендації фермерам гарантує їм досягнення максимальних результатів на українських полях", - зазначив керівник з розвитку агрономії та технології Corteva Agriscience в Україні Сергій Резніченко, що наводиться в повідомленні.

Насіннєвий комплекс компанії в Полтавській області офіційно відкрито в червні 2013 року. У його будівництво було інвестовано понад $56 млн. Річна потужність заводу - близько 500 тис. посівних од. насіння кукурудзи і 250 тис. посівних од. насіння соняшнику.

Corteva Agriscience - глобальна сільськогосподарська компанія. Пропонує комплексні рішення для максимізації врожайності та прибутковості. Має понад 150 науково-дослідних об'єктів і понад 65 діючих речовин у портфоліо.

До її представництва в Україні входять центральний офіс у Києві, науково-дослідний центр у с. Любарці (Київська обл.) та насіннєвий виробничий комплекс, відкритий 2013 року в с. Стасі (Полтавська обл.).

У квітні 2022 року компанія прийняла рішення покинути російський ринок через розв'язану РФ повномасштабну війну проти України.




Просмотров: 162
Другие новости