Компании

все компании

Ціни на нафту стабільні, Brent біля $77,2 за барель

6 грудня 2023 року, 12:17
Нафта еталонних марок слабо змінюється в ціні вранці в середу після падіння до мінімумів з початку липня за підсумками попередньої сесії.

Ціна лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:10 кв становить $77,20 за барель, що відповідає рівню на закриття попередньої сесії. Напередодні ці контракти знизилися в ціні на $0,83 (1,1%), до $77,2 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на 6 центів і становили $72,26 за барель. За підсумками минулої сесії вони опустилися на $0,72 (1%) - до $72,32 за барель.

Обидві марки завершили торги у вівторок на найнижчих позначках з 6 липня.

Учасники ринку та аналітики висловлюють сумніви щодо того, чи будуть країни ОПЕК+ дотримуватися умов добровільного скорочення видобутку нафти на 2,2 млн барелів на добу в першому кварталі 2024 року.

"Рішення ОПЕК+ минулого тижня стало явним розчаруванням як за рахунок не надто вражаючого обсягу додаткових скорочень, так і через їх добровільний характер", - сказав редактор Sevens Report Research Тайлер Річі.

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бен Сальман пізніше зазначив, що обмеження на видобуток можуть бути продовжені в разі потреби.

"Ринок йому не повірив, тому що "ведмеді" хочуть від ОПЕК+ ясніших заяв щодо довгострокових планів і запевнень у тому, що групи зробить усе необхідне для утримання цін на нафту не нижче $80 за барель".

Крім того, інвестори оцінюють сигнали про зміну запасів енергоносіїв у США. За даними Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), за тиждень до 1 грудня резерви нафти в Штатах зросли на 594 тис. барелів.

Офіційні відомості Міненерго США будуть опубліковані о 17:30 кв. в середу. Опитані S&P Global Commodity Insights аналітики в середньому очікують, що ці дані вкажуть на скорочення запасів нафти на 4,1 млн барелів, а також на зростання запасів бензину і дистилятів на 800 тис. барелів.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 153
Другие новости