Компании

все компании

Rio Tinto інвестує $6,2 млрд у залізорудний проект Сіманду

6 грудня 2023 року, 15:20
Одна з провідних гірничодобувних компаній світу Rio Tinto планує інвестувати $6,2 млрд у залізорудний проєкт Сіманду (Simandou) на південному сході Гвінеї протягом найближчих трьох років.

Як ідеться в повідомленні компанії, інвестиції охоплюють будівництво порту і залізничної інфраструктури, необхідних для експорту залізної руди з родовища. Загальний обсяг інвестицій з боку компанії та партнерів становитиме $11,6 млрд.

Rio Tinto володіє правами на розробку південної частини родовища спільно з урядом Гвінеї та консорціумом китайських компаній під керівництвом Aluminium Corp. of China, пише MarketWatch. Права на розробку північної частини належать консорціуму The Winning Consortium Simandou, до якого входять сінгапурська Winning International Group і китайська China Hongqiao Group, а також влада країни.

Сукупний обсяг капвитрат Rio Tinto у 2024-2026 роках становитиме близько $10 млрд на рік. Вкладення в проєкт Сіманду, як очікується, стануть найбільшою інвестицією в цей період. Також значна частка коштів піде на нові проєкти з видобутку міді та літію.

Початок видобутку на родовищі Сіманду заплановано на 2025 рік. Після цього для виходу на запланований обсяг видобутку в 60 млн тонн на рік знадобиться два з половиною роки.

Акції Rio Tinto на торгах в Австралії в середу подорожчали на 0,7%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 234
Другие новости