Компании

все компании

Nvidia постачатиме чипи в Китай із дотриманням норм експортного контролю

6 грудня 2023 року, 16:15
Американська Nvidia Corp., як і раніше, розраховує постачати високопродуктивні процесори до Китаю, заявив журналістам у Сінгапурі глава компанії Дженсен Хуан.

Кілька днів тому міністр торгівлі США Джина Раймондо, пославшись на інтереси національної безпеки, застерегла американські компанії від продажу в КНР чипів, призначених для використання у сфері штучного інтелекту (ШІ).

"Ми маємо намір не допускати постачання до Китаю технологій, які можуть робити багато різних речей, тож якщо ви переробляєте чипи так, щоб вони працювали зі ШІ... я наступного ж дня введу заходи контролю", - сказала вона минулої суботи "на полях" оборонного форуму в Каліфорнії. "Ми не можемо дозволити Китаю отримати ці чіпи. Крапка", - наводить її слова Asia Financial.

Видання STAR Market Daily з посиланням на джерела в листопаді повідомляло, що Nvidia розробила для китайського ринку модифіковані версії популярного процесора H100, який використовується для навчання ШІ-моделей. Сама компанія в жовтні заявила, що американська влада запровадила обмеження на постачання в КНР низки її чипів, включно з H100.

"Зараз наш план - продовжувати співпрацювати з урядом США для створення нової продукції, яка відповідатиме новим вимогам", - цитує The Wall Street Journal висловлювання Хуана в Сінгапурі.

При цьому він не підтвердив інформацію про розробку нових чипів, але зазначив згоду компанії з американськими експортними правилами.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 215
Другие новости