Компании

все компании

Нідерланди підтримують переговори про вступ України до ЄС

6 грудня 2023 року, 16:33
Міністр закордонних справ Нідерландів Ханке Гердіна Йоханетт Брюінс Слот заявила, що Нідерланди позитивно ставляться до рекомендацій Європейської комісії почати з Україною переговори про членство в ЄС.

"Моє головне послання міністру Кулебі було таким же, як і всім вам. Будьте впевнені в нашій підтримці. Ваша боротьба - це наша боротьба, а ваша безпека - наша безпека. Саме тому уряд Нідерландів виділив EUR2,5 млрд на підтримку України у 2024 році. Ми також обговорили прагнення України стати членом Європейського Союзу. Я рада повідомити, що ми позитивно ставимося до рекомендацій Європейської комісії щодо відкриття переговорів про членство з Україною, тому що ваше майбутнє за нами", - сказала Слот на прес-конференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою в Києві у вівторок.

Крім того, глава МЗС Нідерландів наголосила, "наскільки вражаючими були зусилля України з проведення необхідних реформ у таких складних обставинах".

"Ми будемо поруч із вами протягом усього процесу", - запевнила Слот.

Також Слот розповіла, що вони з Кулебою відвідали навчальний центр артилерії, підкресливши, що хоробрість українських воїнів "не знає меж". Крім того, вона повідомила, що вчора побувала в Бучі в Київській області.

"Я відвідала місце масового поховання і була присутня на церемонії пам'яті жертв в Андріївській церкві. Таке місце не залишає сумнівів у тому, що таке зло і на що воно здатне. І також показує, наскільки важливо боротися за справедливість. Вражає, наскільки ви сповнені рішучості продовжувати вирішувати ці величезні виклики", - заявила міністр.

Крім того, вона додала, що має намір провести зустріч із генеральним прокурором Андрієм Костіним пізніше.




Просмотров: 170
Другие новости