Компании

все компании

Ф'ючерси на фондові індекси США зростають у середу

6 грудня 2023 року, 18:04
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси піднімаються в середу на чергових сигналах спаду активності на ринку праці США.

Дані галузевої організації ADP несподівано показали уповільнення темпів зростання кількості робочих місць у приватному секторі США в листопаді - до 103 тис. зі 106 тис. місяцем раніше. Жовтневі дані були переглянуті зі зниженням, раніше повідомлялося про збільшення кількості робочих місць на 113 тис.

Експерти, опитані Trading Economics, у середньому прогнозували зростання на 130 тис. у листопаді.

Це вже друге свідчення ослаблення активності на ринку праці США цього тижня. Напередодні міністерство праці повідомило про падіння кількості відкритих вакансій у країні в жовтні до мінімуму з березня 2021 року.

Листопадові дані Мінпраці про безробіття в США будуть оприлюднені в п'ятницю. Аналітики в середньому очікують зростання кількості робочих місць в американській економіці на 180 тис. і збереження безробіття на рівні 3,9%.

Дані про зайнятість уважно відстежує Федеральна резервна система (ФРС), яка проведе останнє цього року засідання наступного тижня - 12-13 грудня.

Акції Exxon Mobil Corp. додають у ціні 0,4% під час попередніх торгів. Найбільша нафтогазова компанія США повідомила, що спрямує на зворотний викуп акцій по $20 млрд у 2024 році та 2025 році. Вона також планує нарощувати видобуток і скорочувати витрати в найближчі роки.

Вартість паперів Mastercard Inc. піднялася на 0,8%. Оператор однієї з найбільших у світі платіжних систем оголосив про підвищення квартальних дивідендів на 16%, а також запуск нової програми зворотного викупу акцій на $11 млрд.

Капіталізація Nvidia Corp. збільшилася на 1%. Глава компанії Дженсен Хуан заявив журналістам у середу, що Nvidia, як і раніше, розраховує поставляти високопродуктивні чіпи в Китай. Компанія працює над створенням продуктів, які задовольняли б вимогам американських регуляторів для експорту в КНР, повідомив він.

ADR китайського виробника електромобілів NIO Inc. подорожчали на 3,2% на інформації ЗМІ про те, що компанія планує виділення операцій з випуску акумуляторів.

Значення грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 на 15:50 кв. у середу збільшилося на 0,35% і становило 4591 пункт. Котирування грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones зросло до цього часу на 0,22%, до 36267 пункту. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на грудень піднявся на 0,47%, до 15983,25 пункту.




Просмотров: 181
Другие новости