Компании

все компании

Долар США стабільний до євро, єни та фунта

6 грудня 2023 року, 12:35
Курс долара США слабко коливається до більшості основних світових валют, трейдери оцінюють макроекономічні дані щодо американської економіки та заяви представника Банку Японії.

Розрахований ICE індекс DXY, що демонструє динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), знижується на 0,09%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,06%.

Пара євро/долар за даними на 8:25 кв торгується на рівні $1,0794 порівняно з $1,08 на закриття попередньої сесії, євро втрачає менше ніж 0,1%.

Індекс ділової активності у сфері послуг США (ISM Services) у листопаді зріс до 52,7 пункту порівняно з 51,8 пункту місяцем раніше, повідомив напередодні Інститут управління поставками (ISM). Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав менш істотне підвищення - до 52 пунктів.

Значення вище 50 пунктів свідчить про посилення ділової активності у сфері послуг, нижче - про її ослаблення.

Тим часом кількість відкритих вакансій у США в жовтні впала до мінімальних із березня 2021 року 8,733 млн порівняно з переглянутими 9,35 млн місяцем раніше, ідеться у звіті міністерства праці країни, що ґрунтується на результатах щомісячного опитування (JOLTS). Аналітики очікували зниження показника до 9,3 млн.

Курс фунта до долара зростає менш ніж на 0,1% і становить $1,2605 проти $1,2597 за підсумками торгів у вівторок.

Вартість долара в парі з ієною становить 147,19 ієни порівняно з 147,15 ієни за підсумками попередньої сесії.

Банк Японії зможе плавно відмовитися від ультрам'якої грошово-кредитної політики, щойно інфляція закріпиться на цільовому рівні 2%, заявив у середу заступник голови правління ЦБ Ріодзо Хіміно.

"Банк Японії має уважно стежити за динамікою цін і зарплат, оцінювати терміни виходу (з режиму ультрам'якої ДКП - ІФ-У) і працювати над структурою цього процесу, - сказав Хіміно. - Якщо це буде зроблено належним чином, є хороша ймовірність досягти позитивного результату, оскільки домогосподарства і компанії отримають вигоду зі сприятливого циклу, в якому зростають ціни і зарплати".

Банківський сектор Японії, на його думку, має достатню стійкість, щоб благополучно пережити посилення грошово-кредитної політики, водночас йому знадобиться належне управління ризиками.




Просмотров: 111
Другие новости