Компании

все компании

Продажі чипів у світі знизилися на 0,7%

5 грудня 2023 року, 17:40
Світові продажі напівпровідників у жовтні знизилися на 0,7% - до $46,62 млрд порівняно з $46,94 млрд у тому самому місяці минулого року, повідомляють у прес-релізі Асоціації напівпровідникової промисловості (Semiconductor Industry Association, SIA).

Тим часом відносно вересня поставки збільшилися на 3,9%.

"Світовий ринок напівпровідників у жовтні зріс у щомісячному порівнянні восьмий місяць поспіль, демонструючи ясну позитивну динаміку попиту на чипи", - заявив президент і головний виконавчий директор SIA Джон Ньюфер, слова якого наводяться в повідомленні.

Він прогнозує зниження продажів за підсумками 2023 року, проте наступного року очікує сильного відновлення і двозначних темпів зростання.

Продажі чипів у жовтні в Північній і Південній Америці скоротилися на 1,6% порівняно з тим самим місяцем роком раніше, в Японії - на 3,1%, у Китаї - на 2,5%. При цьому в Європі вони збільшилися на 6,6%, в Азіатсько-Тихоокеанському та інших регіонах - на 0,4%.

Реалізація напівпровідників порівняно з вереснем у Північній і Південній Америці зросла на 2,9%, у Європі - на 0,2%, у Японії - на 0,6%, у КНР - на 6,1%, в АТР - на 4,9%.

SIA охоплює близько 99% американських виробників напівпровідникової галузі та близько 66% виробників чипів з інших країн.

теги: чип



Просмотров: 217
Другие новости