Компании

все компании

Tesla представила електропікап Cybertruck за $61 тис

1 грудня 2023 року, 14:44
Американська Tesla представила електропікапи Cybertruck під час заходу в четвер, що проходив на заводі в Остіні (штат Техас), де їх виробляють.

Ціна нових електромобілів починається від $60,99 тис., йдеться на сайті автовиробника. Вартість топової версії, яку в компанії називають Cyberbeast, становить $99,99 тис.

Уперше електропікап із футуристичним дизайном було представлено ще 2019 року. Тоді глава компанії Ілон Маск говорив, що модель буде запущено у виробництво протягом кількох років. У липні цього року Tesla повідомила, що на підприємстві в Техасі було зібрано перший Cybertruck.

Маск у четвер не уточнив конкретних дат початку постачань електропікапів, при цьому деякі варіанти комплектацій будуть доступні тільки у 2025 році.

Аналітик Wedbush Ден Айвз вважає, що Tesla зможе випустити 2-3 тис. Cybertruck цього кварталу і довести виробництво до 10 тис. машин за квартал у першому півріччі 2024 року, повідомляє MarketWatch.

Ціни виявилися "на найвищому рівні наших очікувань", зазначив Том Нараян з RBC Capital.

Котирування акцій Tesla знизилися на 2,1% на додатковій сесії в четвер. Ринкова вартість компанії за останні три місяці скоротилася на 7% (до $776 млрд), тоді як фондовий індекс Nasdaq Composite додав 1,4%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 137
Другие новости