Компании

все компании

Світовий банк затвердив проєкт соцвиплат INSPIRE на $1,2 млрд для України

1 грудня 2023 року, 11:41
Світовий банк 30 листопада затвердив новий проєкт для України "Інвестиції в соціальний захист для підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)" на суму $1,2 млрд, який забезпечить фінансування 29 видів соціальних виплат найуразливішим верствам населення України, які постраждали від руйнівних наслідків вторгнення Росії в Україну.

"Проєкт INSPIRE фінансується коштом позики Світового банку в розмірі $1,2 млрд із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), підтримуваного урядом Японії", - йдеться в повідомленні банку в п'ятницю.

Зазначається, що заходи проєкту, який буде впроваджено Міністерством соціальної політики України, спрямовані на соціальну підтримку осіб з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прийомних та патронатних сімей, осіб, які потребують догляду, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, які отримують соціальні стипендії, а також громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та торгівлі людьми.

Проєкт INSPIRE також підтримує зусилля уряду України, спрямовані на реформування важливих програм соціальної допомоги, включно з державною соціальною допомогою малозабезпеченим сім'ям, житловими субсидіями та допомогою на проживання внутрішньо переміщеним особам з метою охоплення населення ефективною соціальною підтримкою.

"Очікується, що цей проєкт охопить майже 10 мільйонів українців під час найбільших для них потреб. Він посилить можливість уряду України надавати соціальну підтримку найбіднішим та найуразливішим верствам населення у критичний час, коли наближається зима та мільйони українців потребують додаткової допомоги для сплати рахунків та обігріву своїх помешкань", - прокоментував проєкт регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.




Просмотров: 136
Другие новости