Компании

все компании

Норвегія допоможе Україні забезпечити продовольчу безпеку

1 грудня 2023 року, 10:28
Норвегія виділить 200 млн норвезьких крон (приблизно EUR17 млн) Всесвітній продовольчій програмі, включно з програмою "Зерно з України", також 50 млн норвезьких крон (приблизно EUR4 млн) буде передано до Фонду України Світового банку, йдеться в заяві уряду Норвегії.

"Норвегія продовжуватиме підтримувати народ України. Водночас ми не випускаємо з уваги й інші кризи у світі. Програма Нансена (5-річна програма підтримки України - ІФ-У) - один із прикладів того, як нам вдається об'єднати ці зусилля", - наводяться в повідомленні слова міністра закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

Крім цього, зазначається, що ще 150 млн норвезьких крон (близько EUR12 млн) буде виділено Всесвітній продовольчій програмі у відповідь на її заклик до надання надзвичайної допомоги Україні.

"Окрім надання продовольчої допомоги поблизу лінії фронту, ці кошти будуть використані для розмінування сільськогосподарських земель, що дасть змогу фермерам якнайшвидше повернутися до виробництва продуктів харчування", - йдеться в повідомленні.




Просмотров: 125
Другие новости