Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР знижуються в п'ятницю

1 грудня 2023 року, 14:08
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону знижуються в п'ятницю.

Інвестори оцінюють статдані, проявляючи обережність після істотного падіння акцій представників технологічного сектора в США, повідомляє Trading Economics.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у виробничій галузі Китаю, який розраховує Caixin, у листопаді збільшився до 50,7 пункту порівняно з 49,5 пункту минулого місяця. Експерти в середньому прогнозували менш значний підйом - до 49,8 пункту. Значення індикатора вище позначки в 50 пунктів вказує на зростання активності в секторі.

Незважаючи на позитивні дані, китайський індекс Shanghai Composite до 7:31 кв опустився на 0,4%, гонконгський Hang Seng - на 0,8%.

Лідерами зниження котирувань на Гонконгській фондовій біржі виступають акції автодилера Zhongsheng Group (-5,6%), девелопера New World Development Co. (-5%), ресторанної мережі Haidilao International (-4,6%).

Крім того, дешевшають папери інтернет-компаній Meituan і Bilibili Inc. - на 3,3% і 4,2% відповідно, ритейлера JD.com Inc. - на 1%, автовиробника Geely - на 2,9%.

При цьому підвищується вартість операторів казино Sands China і Galaxy Entertainment Group - на 1,6% і 1,1%, нафтової PetroChina Co. - на 1,4%.

Японський індекс Nikkei 225 до 7:26 кв. втратив менше 0,1%.

Безробіття в Японії в жовтні опустилося до 2,5% порівняно з 2,6% місяцем раніше, повідомило міністерство внутрішніх справ і зв'язку країни. Це мінімальний рівень за чотири місяці. При цьому аналітики в середньому не очікували зміни, за даними Trading Economics.

Виробничий PMI знизився в листопаді до 48,3 пункту порівняно з 48,7 пункту місяцем раніше. Консенсус-прогноз передбачав падіння до 48,1 пункту. Індекс залишається нижче ключової позначки в 50 пунктів уже шість місяців поспіль.

Акції технологічних компаній дешевшають у п'ятницю, зокрема Tokyo Electron - на 0,5%, Advantest і Keyence - на 1,1%, SoftBank Group - на 1,6%, Disco Corp - на 1,3%.

При цьому зростає ціна паперів виробника ігрових консолей Nintendo (+1,3%), Sony, що випускає споживчу електроніку (+0,7%), автовиробників Nissan Motor і Toyota Motor (+1,4% в обох випадках).

Ринкова вартість Seven & I Holdings Co. підскочила на 5,2% на новині про те, що ритейлер планує викупити 25 млн своїх акцій на суму до 110 млрд ієн ($742 млн).

Південнокорейський індекс Kospi до 7:25 кв впав на 1%.

При цьому ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, зменшилася на 1,1%, сталеливарної Posco - на 1,6%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,7%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 опустився на 0,2%.

Найбільш значне падіння показали котирування акцій біофармацевтичної компанії Imugene (-9,1%) і виробника кольорових металів Chalice Mining (-8,2%).

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зросла на 0,1% і знизилася на аналогічну величину відповідно.




Просмотров: 119
Другие новости