Компании

все компании

Cigna і Humana ведуть переговори про злиття

1 грудня 2023 року, 08:33
Американські Cigna Corp. і Humana Inc., що працюють у сфері медичного страхування, ведуть переговори про злиття, що може призвести до створення великого гравця в цьому сегменті, пише The Wall Street Journal.

За даними джерел, компанії обговорюють можливість угоди, яка буде оплачена грошовими коштами та акціями. Домовленість може бути досягнута до кінця поточного року.

Хоча структура компанії, яка може з'явитися в разі об'єднання Cigna і Humana, поки що не зрозуміла, вона стане гігантом у сфері медичного страхування з капіталізацією понад $140 млрд. Це дасть змогу їй конкурувати з лідерами ринку UnitedHealth Group і CVS Health Corp.

Cigna і Humana вже розглядали можливість злиття у 2015 році. Але замість цього Humana тоді уклала угоду з Aetna, яка згодом була заблокована антимонопольним органом. У результаті Aetna була придбана CVS у 2018 році.

Котирування акцій Cigna в середу впали більш ніж на 8% на новинах про заплановану угоду, Humana - на 5,5%. Наразі ринкова вартість першого страховика перевищує $83 млрд, другого - $62 млрд.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 175
Другие новости