Компании

все компании

Долар дешевшає до єни, стабільний до євро та фунта

30 листопада 2023 року, 10:37
Американський долар дешевшає до єни і майже не змінюється до євро і фунта стерлінгів вранці в четвер, трейдери оцінюють висловлювання представників центробанків і чекають на публікацію ключового індикатора інфляції в США.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), підвищується на 0,01%, ширший WSJ Dollar Index втрачає 0,1%.

Траєкторія процентних ставок Федеральної резервної системи (ФРС) досягла вдалої точки і залежно від ситуації в економіці може рушити в будь-який бік, заявила в середу президент Федерального резервного банку (ФРБ) Клівленда Лоретта Местер.

Водночас економіка може змінюватися непередбачувано, вважає вона, і в цьому разі "грошово-кредитна політика має бути гнучкою, належним чином відповідати мінливим перспективам і узгоджуватися з ризиками для реалізації обох частин нашого подвійного мандата (забезпечення цінової стабільності та максимально стійкої зайнятості - ІФ-У)".

"На мій погляд, поточний рівень базової ставки цілком дозволяє досягти цих цілей", - сказала вона під час виступу в Університеті Лойола Чикаго.

Тим часом президент ФРБ Річмонда Том Баркін вважає, що Федрезерв ще може підвищити ставки. Відповідаючи напередодні на запитання про можливість їхнього чергового підйому, він заявив, що цього не виключає.

Баркін також зазначив, що скептично ставиться до тези про плавний рух інфляції до цільових 2%. "Я абсолютно за. Було б чудово, якби вона знизилася [до цього рівня]. Але я, як і раніше, серед тих, хто ще сумнівається щодо цього", - сказав глава ФРБ Річмонда на заході телеканалу CNBC.

О 15:30 кв четверга стане відомо жовтневе значення індексу PCE Core - ключового індикатора, який відстежує американський центробанк під час оцінки ризиків інфляції.

Пара євро/долар за даними на 8:19 кв торгувалася на рівні $1,0976 порівняно з $1,097 на закриття попередньої сесії, євро додає менше 0,1%.

Курс фунта до долара також зріс менш ніж на 0,1% і становить $1,27 проти $1,2694 за підсумками торгів у середу.

Вартість долара в парі з ієною знизилася на 0,1%, до 147,06 ієни порівняно з 147,23 ієни за підсумками попередньої сесії.

Член керівництва Банку Японії Тойоакі Накамура в четвер заявив, що поки що не впевнений у можливості досягнення в країні стабільної інфляції на рівні 2% поряд зі зростанням зарплат, і тому японському ЦБ необхідно ще якийсь час зберігати курс на пом'якшення монетарної політики.

"Шанс одночасно забезпечити сприятливу динаміку цін і зарплат зараз 1 до 100, - сказав він. - Мені здається, потрібно ще трохи почекати, перш ніж змінювати курс на пом'якшення".




Просмотров: 132
Другие новости