Компании

все компании

В Україні збільшується виробництво протезів

29 листопада 2023 року, 15:25
Українські підприємства виготовляють зараз дві тисячі протезів нижніх кінцівок і 200 протезів верхніх кінцівок за один місяць, повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

"У середньому, за зібраною статистикою, то понад 2 тис. протезів нижніх кінцівок усі підприємства виготовляють і близько 200 виробів верхніх кінцівок на місяць виготовляється", - сказала Жолнович в ефірі національного телемарафону в середу.

За її словами, виготовленням протезів в Україні займається майже 80 підприємств, тоді як на початок повномасштабного вторгнення їх було близько 40. Також очільниця відомства зазначила, що збільшилася не тільки кількість підприємств, а й обсяги виробництва раніше діючих.

"Вони зараз працюють на максимум. Я думаю будуть ще розгортатися. Але я б не сказала, що є великі черги (на протези - ІФ-У)", - додала міністр.

Жолнович також зазначила, що за два роки в Україні протезовано понад 20 тис. осіб, як цивільних, так і військових.

Як повідомлялося, у жовтні на сайті Міністерства соцполітики з'явилася інформаційна панель із переліком протезних підприємств та інших виробників допоміжних засобів реабілітації.




Просмотров: 150
Другие новости