Компании

все компании

Фондові індекси АТР в основному знижуються

29 листопада 2023 року, 13:02
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) в основному знижуються в середу, винятком є австралійський індикатор.

Японський Nikkei 225 опускається третю сесію поспіль, гонконгський Hang Seng - четверту. Інвестори продовжують фіксувати прибутки після впевненого підйому азіатських ринків з початку листопада, зазначає Trading Economics.

У центрі уваги трейдерів цього тижня низка важливих статданих, включно зі звітами про роздрібні продажі, промвиробництво і безробіття в Японії, а також індексом менеджерів із закупівель (PMI) у промисловому секторі Китаю.

Nikkei 225 втрачає 0,1% під час торгів. Серед лідерів зниження - акції Kobe Steel (-3,8%), Kawasaki Kisen Kaisha (-3%), Mitsubishi UFJ (-2,3%), Mitsubishi Heavy Industries (-2,2%) і Honda Motor (-1,3%).

Водночас дорожчають папери Toyota Motor (+1,7%), Asahi Group (+1,1%) і Recruit Holdings (+2,4%).

Член ради керівників Банку Японії Сейдзі Адачі заявив у середу, що центробанку поки що все ще занадто рано обговорювати посилення грошово-кредитної політики, незважаючи на низку позитивних сигналів у динаміці споживчих цін.

"На цьому етапі доцільно терпляче зберігати політику монетарного стимулювання", - сказав Адачі, слова якого наводить Market Watch.

Hang Seng впав під час торгів на 2,1%, китайський Shanghai Composite втрачає 0,5%.

Вартість акцій Meituan впала на 11,7%. Результати інтернет-компанії за третій квартал, опубліковані вже після закриття гонконгського ринку у вівторок, виявилися сильнішими за очікування ринку, проте її слабкий прогноз розчарував інвесторів.

У середу Meituan оголосила про намір викупити власні акції на суму до $1 млрд.

Котирування паперів Alibaba Group Holding і Tencent Holdings знизилися на 2,6% і 1,5% відповідно.

У материковому Китаї різко дешевшають акції виробника акумуляторів Contemporary Amperex (-2,8%), а також BYD Co. (-3,6%), провідного виробника автомобілів на нових джерелах енергії.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi опустився на 0,2%, значення австралійського індексу S&P/ASX 200 збільшилося на 0,3%.

В Австралії впевнено подорожчали акції сировинних компаній Northern Star Resources (+4,4%) і Evolution Mining (+5,4%).




Просмотров: 152
Другие новости