Компании

все компании

Синхронізацію української та європейської енергосистем успішно завершено - ENTSO-E

28 листопада 2023 року, 23:10
Синхронізацію української та європейської енергосистем успішно завершено, повідомила мережа операторів континентальної Європи ENTSO-E.

"Оператори системи передачі континентальної Європи раді повідомити, що "Укренерго", український системний оператор, досягло відповідності ключовим технічним вимогам, необхідним для забезпечення постійного з'єднання між енергосистемами континентальної Європи та України", - йдеться на сайті ENTSO-E у вівторок.

"ENTSO-E вітає новий рівень співпраці між операторами континентальної Європи та "Укренерго". Цей розвиток не лише посилює регіональну енергобезпеку, а й сприяє більш інтегрованому та більш ефективному енергетичному ринку", - зазначив президент ENTSO-E Збінек Болдіш.
За його словами, це також підкреслює постійні зусилля щодо забезпечення стійкої та інтегрованої електромережі та сприяння співпраці між європейськими операторами системи передачі.

Як зазначається на сайті, екстрена синхронізація з європейською енергосистемою відбулася 16 березня 2022 року, і відтоді "Укренерго" докладало надзвичайних зусиль у складних умовах воєнного часу, щоб досягти повної відповідності операційним правилам.

"Укренерго" зі свого боку пояснило, що технічні умови - Каталог заходів - були закріплені в Угоді про умови майбутнього об'єднання енергосистем України та континентальної Європи, підписаної у 2017 році. Каталог містить понад 200 технічних заходів за 9 напрямами. Усі ці заходи - невід'ємна частина Рамкової угоди про синхронну зону континентальної Європи (SAFA), до якої також приєднується "Укренерго".

"Ми високо цінуємо сьогоднішнє рішення, і я впевнений, що це досягнення допоможе істотно підвищити гнучкість і надійність роботи нашої мережі, а також створить передумови для розширення співпраці. Це результат багаторічної наполегливої роботи, яка стала особливо складною після початку повномасштабної війни. Ми вдячні ENTSO-E за постійну підтримку та довіру протягом усього цього часу", - наголосив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, слова якого наведено в релізі компанії.

Як повідомлялося, цього самого дня ENTSO-E ухвалило рішення про розширення технічних умов для імпорту е/е з Європи в Україну і Молдову з 1200 МВт до 1700 МВт.




Просмотров: 240
Другие новости