Компании

все компании

Нафта слабо дорожчає, Brent біля $80,1 за барель

28 листопада 2023 року, 12:03
Ціни на нафту еталонних марок помірно піднімаються вранці у вівторок після зниження днем раніше.

Ціна січневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 9:55 кв. становить $80,08 за барель, що на 10 центів вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подешевшали на 60 центів (0,7%), до $79,98 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу зросли на 8 центів і становили $74,94 за барель. За підсумками минулої сесії вони знизилися на 68 центів (0,9%) - до $74,86 за барель.

У центрі уваги учасників ринку залишається зустріч міністрів країн ОПЕК+, яка відбудеться 30 листопада. Її було перенесено з 26 листопада, як пишуть ЗМІ, через розбіжності всередині групи.

Зустріч ОПЕК+ стане найважливішою подією цього тижня "не тільки тому, що будь-яке рішення матиме прямі наслідки для цін та інфляції, а й через те, що засідання вже було відкладено на чотири дні", зазначив старший аналітик OANDA Крейг Ерлам.

Старший аналітик Price Futures Group Філ Флінн попередив, що бажання Анголи та Нігерії видобувати більше нафти, про яке писали в пресі, може викликати роздратування Саудівської Аравії, і країна відмовиться від добровільних скорочень виробництва, "наповнивши світовий ринок нафти".

Учасники ринку бачать 68%-ву ймовірність того, що ОПЕК не стане змінювати цільові показники видобутку на найближчому засіданні, і 25%-вий шанс, що його буде збільшено, за даними інструменту OPEC Watch Tool від CME Group.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 159
Другие новости