Компании

все компании

"Ельворти" за 9 місяців 2023 року зафіксував збиток у розмірі 59 млн грн"

28 листопада 2023 року, 09:01
Великий український виробник посівної та ґрунтообробної техніки АТ "Ельворті" (раніше - "Червона Зірка", Кропивницький) за підсумками січня-вересня 2023 року отримало збиток у розмірі 59,17 млн грн, тоді як за той самий період 2022 року чистий прибуток становив 29,3 млн грн.

Згідно з проміжною звітністю на сайті компанії, її чистий дохід скоротився на 35% - до 422,93 млн грн.

Компанія отримала 24,4 млн грн збитку від операційної діяльності проти 33 млн грн прибутку роком раніше, а валовий прибуток скоротився втричі - до 24,6 млн грн.

АТ "Ельворті", що входить до групи підприємств "Ельворті Груп" бізнесмена Павла Штутмана, спеціалізується на випуску посівної та грунтообробної техніки: сівалок для посіву зернових і просапних культур, культиваторів для суцільного та міжрядного обробітку ґрунту, дискових борін для ресурсоощадного обробітку ґрунту.

Компанію серед 18 українських виробників сільгосптехніки було представлено на виставці Agritechnica 2023, що пройшла в Ганновері (Німеччина) з 12 до 18 листопада поточного року.

За інформацією в прес-релізі "Ельворті" в понеділок, вона презентувала на виставці низку техніки для точного землеробства, зокрема сівалку точного висіву Vega 6 Profi (для посіву кукурудзи, соняшнику, сої з одночасним внесенням міндобрив), механічну зернову сівалку Alfa 4 No-Till із висівним апаратом із полімерних матеріалів та бункером об'ємом 2 тис. л.

"Крім того, спеціально для європейського ринку представили навісну зернову сівалку Astra 3 для рядового посіву за традиційною технологією. За ширини захвату 3 м і ширини міжрядь 120 мм сівалку можна використовувати на невеликих площах за умов застосування інтенсивних агротехнологій", - наголошується в прес-релізі.

Компанія також повідомляє, що на виставці було презентовано причіпний обприскувач Tetis 24, який уже продається в Польщі, Болгарії, Румунії та Молдові.

"Після Agritechnica 2023 і планується розширити ринки збуту цих машин на країни Балтії та Німеччини", - зазначається в повідомленні.

За даними звіту компанії на сайті, у 2022 році вона отримала 47,3 млн грн збитку проти 30,3 млн грн чистого прибутку роком раніше, а чистий дохід скоротився на 34% - до 746,6 млн грн.

У звіті зазначається, що АТ "Ельворті" майже призупинило діяльність у березні 2022 року після початку повномасштабної військової агресії Росії проти України, однак відновило у квітні того ж року, однак у значно менших обсягах, і за результатами року обсяг виробництва скоротився майже вдвічі.

Водночас до кінця року вдалося відновити реалізацію продукції до країн ЄС. Основними експортними ринками збуту були країни Західної Європи та Казахстан.

На початок 2023 року, за інформацією звітності, на підприємстві працювало понад 800 осіб, а на жовтень 2023 року чисельність працівників становила близько 530 осіб.




Просмотров: 209
Другие новости