Компании

все компании

З 1 грудня в Україні запрацює цифровий механізм реєстрації для ввезення гуманітарної допомоги

27 листопада 2023 року, 21:34
З 1 грудня вводиться в дію цифровий механізм для реєстрації ввезення гуманітарної допомоги в Україну, повідомляє Кабінет міністрів.

"З 1 грудня запрацює електронна система реєстрації гуманітарної допомоги, що робить процедуру ввезення та обліку гуманітарки більш зручною та прозорою. Попередній спосіб завезення гуманітарки за паперовими деклараціями працюватиме паралельно до 1 квітня 2024 року. Форма та зміст декларації не змінюється - вони залишаються однаковими в обох механізмах", - ідеться в повідомленні Кабміну в телеграм-каналі в суботу.

Як зазначається, електронна система дасть змогу створити прозорий облік гуманітарної допомоги, полегшити процедуру її ввезення та розподілу, а також унеможливить зловживання під час ввезення та використання гуманітарки.

Скасовуються гарантійні листи від військових, а також запити на поставку і всі інші довідки. Також спрощується звіт - тепер звіт можна формувати в цифровій системі на основі декларацій, а більшість даних підтягнеться автоматично.

Щоб використати новий цифровий спосіб оформлення завезення гуманітарної допомоги, необхідно зареєструватися або увійти в "Автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги"; заповнити декларацію з переліком товарів. Система надасть унікальний код, який потрібно повідомити під час митного оформлення. Далі, розподілити допомогу, відзвітувати про цільове використання онлайн.

До 1 квітня 2024 року можна користуватися і "паперовим способом": заповнити паперову декларацію за правилами, які діють з 1 березня 2022 року.




Просмотров: 204
Другие новости