Компании

все компании

Швеція і Швейцарія нададуть $13 млн на програму "Зерно з України"

27 листопада 2023 року, 15:17
Швеція підтримає ініціативу "Зерно з України" щодо гарантування безпеки продовольством, виділивши додатково 100 млн шведських крон (приблизно $9,6 млн) через Всесвітню продовольчу програму (ВПП) ООН, повідомив прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, виступаючи онлайн на саміті ініціативи в Києві 25 листопада.

Зі свого боку президент Швейцарії Ален Берсе, який був присутній на саміті, оголосив, що Швейцарія зробить свій внесок у допомогу постраждалим, надавши 3 млн швейцарських франків (близько $3,4 млн) Всесвітній продовольчій програмі.

"Унаслідок військової агресії РФ сільськогосподарське виробництво в Україні впало на 45%; близько 11 мільйонів людей у країні залежать від продовольчої допомоги", - зазначено в повідомленні посольства Швейцарії в Україні у Facebook.

"Гідно захоплення те, як Україна захищає свою країну від триваючої агресії Росії і водночас сприяє забезпеченню продовольством на глобальному рівні. Ми підтримуємо зусилля України з експорту зерна та іншої сільськогосподарської продукції на світові ринки і в найбільш вразливі країни", - цитуються в повідомленні уряду Швеції на його сайті слова прем'єр-міністра країни.

Уточнюється, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Швеція виділила понад 28 млрд шведських крон на різні зусилля з підтримки України.

Про виділення додатково EUR2 млн на саміті повідомила прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте. Ще EUR3 млн надала Фінляндія.

Президент України Володимир Зеленський за підсумками саміту уточнив, що торік на реалізацію програми "Зерно з України" вдалося залучити приблизно $180 млн, тоді як цього року - понад $100 млн.

"Це підтримка іншим державам і підтримка українського експорту та фермерів. Це дуже важливо. Я думаю, що ми зможемо подвоїти цю цифру", - сказав глава України.




Просмотров: 279
Другие новости