Компании

все компании

В Одесі правоохоронці припинили діяльність шахрайського кол-центру

25 листопада 2023 року, 16:36
В Одесі правоохоронці припинили діяльність шахрайського кол-центру, учасники якого під виглядом міжнародного інвестиційного холдингу ошукували громадян України та іноземців, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За даними слідства, учасники організованої групи телефонували громадянам різних країн і представлялися працівниками інвестиційної компанії. Шляхом обману вони схиляли співрозмовників до перерахування коштів під приводом інвестування в криптовалюту, цінні папери та інші активи", - зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

"Працювали" шахраї з громадянами України, Молдови, країн Євросоюзу, ОАЕ та США.

В орендованому угрупованням приміщенні були створені й обладнані окремі структурні підрозділи злочинної організації - "служба безпеки", "відділ холодників" і "відділ Тім-лідерів". Кожен відділ мав свої функції, штат працівників, свого адміністратора, інструкції щодо введення потерпілих в оману та навчальний матеріал. Штатна чисельність кол-центру становила до 80 працівників.

Щомісячний дохід "інвестиційного холдингу" становив $150-200 тис., з якого до $100 тис. йшло на забезпечення діяльності, зокрема $50 тис. - на зарплати. Тільки оренда приміщення становила $10 тис. на місяць, яке шахраї змінювали кожні 3-4 місяці з метою конспірації", - зазначають правоохоронці.

Правоохоронці провели близько 30 обшуків. Вилучено комп'ютерну техніку, носії інформації, мобільні телефони, чорнові записи, сценарії розмов із майбутніми потерпілими тощо.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії щодо встановлення інших учасників оборудки, усіх потерпілих та завданих збитків.




Просмотров: 306
Другие новости