Компании

все компании

"Українська біржа" виключила з біржового списку акції ФК "Верес"

25 листопада 2023 року, 12:25
"Українська біржа" (УБ, Київ) із 23 листопада виключила з біржового списку акції ПАТ "Рівненський народний клуб "Верес" (ФК "Верес", Рівне), що вийшов на IPO 2021 року, у зв'язку з відкриттям 20 жовтня провадження у справі про банкрутство, клуб заперечує загрозу банкрутства.

"Керівництво РНК "Верес" не вбачає загрози банкрутства у зв'язку з відкриттям провадження в Господарському суді Рівненської області", - ідеться в повідомленні на сайті клубу.

"Можна спробувати почекати закриття справи, і тоді можна знову буде торгувати акціями на біржі. Також з акціями зараз можна проводити позабіржові угоди, тож є можливість їх купувати і продавати", - прокоментував директор БТС Брокер Роман Осипов, спрогнозувавши повернення акцій "Вереса" на біржу.

Президент і основний акціонер клубу Іван Надєїн на сайті "Вереса" заявив, що "ніякого банкрутства немає".

"Це нормальний процес, який ніяк не позначиться на житті клубу. Загальноприйнята у світі процедура врегулювання кредиторської заборгованості. Футбол - збиткова справа. Абсолютна більшість українських клубів - збиткові", - пояснив він.

За його словами, наразі ПАТ проходить комплексний аудит фінзвітності за три роки діяльності, в якій з'явилася "певна заборгованість" перед підрядником за побудовані поля.

"Але це все врегульовано. Єдиний законний механізм - процедура, в яку ми зайшли. Це не оголошення банкрутства. А процедура, яка буде врегульована в законний спосіб рішенням суду. Це оздоровлення і відновлення. За цією процедурою ми вийдемо без боргів, і це буде позитивним сигналом для наших акціонерів", - зазначив Надєїн.

Він висловив упевненість, що вартість акцій "Вереса" на біржі "тільки зросте".

Говорячи про поточну ситуацію в клубі, який іде в чемпіонаті Української прем'єр-ліги (УПЛ) на передостанньому, 15-му, місці, його президент визнав, що трансфертна літня кампанія, коли клуб намагався підсилитися досвідченими футболістами, не дала результату. "Ми збільшили бюджет, збільшили зарплатну відомість, а результату це не дало", - констатував Надєїн.

За його словами, "Верес" робить ставку на розвиток молоді, для чого запустив академію, але взимку підпише кілька вже готових футболістів, щоб боротися за збереження в Українській прем'єр-лізі.

"Спортивний результат для нас важливий, але головне - самоокупність. Ми будуємо інфраструктуру, базу. Водночас - ми в кожному матчі будемо точно боротися за збереження місця в УПЛ!" - заявив основний акціонер клубу.

Як повідомлялося, РНК "Верес", що мав статутний капітал 6 млн грн, у вересні 2021 року завершив первинну публічну пропозицію (IPO) акцій на фондовій біржі "ПФТС" (Київ) і залучив заплановані 50 млн грн за посередництва Concorde Capital, однієї з провідних українських інвесткомпаній. Найбільші продажі акцій відбулися в перший день розміщення, 12 квітня, - 35,79 млн грн, зокрема за рахунок участі мажоритарія компанії, її президента і голови наглядової ради, власника групи компаній "Укртепло" Надєїна. IPO проводилося за номінальною вартістю.

Виручка ПАТ 2022 року зросла на 20% - до 8,07 млн грн, а чистий збиток скоротився в 5,8 раза - до 6,63 млн грн. Власний капітал клубу за рік зменшився з 9,17 млн грн до 2,58 млн грн, а поточні зобов'язання зросли з 5,42 млн грн до 79,11 млн грн.

Остання угода з акціями клубу на УБ була укладена 22 листопада за курсом 135 грн за акцію номіналом 100 грн, що на 22,86% нижче попередньої ціни закриття.

ФК "Верес" засновано 1957 року. Учасник вищої ліги України в сезонах 1992/93 - 1994/95, 2017/18. Півфіналіст Кубка України 1993/94. У сезоні 2020/2021 року команда посіла 1-е місце в 1-й Лізі, і перейшла в УПЛ.




Просмотров: 283
Другие новости