Компании

все компании

Novo Nordisk вкладе $2 млрд у розширення виробництва

24 листопада 2023 року, 18:28
Данський фармацевтичний гігант Novo Nordisk інвестує понад 16 млрд крон ($2,34 млрд) у розширення виробничого майданчика у французькому Шартре, йдеться в прес-релізі компанії.

Частину цих коштів включено до оголошеної в лютому інвестпрограми Novo Nordisk, решту витратять у найближчі чотири роки.

Інвестиції покликані підтримати випуск препаратів від важких хронічних захворювань. Завдяки їм площа зведеного 1961 року заводу зросте більш ніж удвічі, буде впроваджено процеси асептичного виробництва і побудовано потужності з випуску препаратів для лікування діабету. Як наголошують у пресрелізі, підприємство в Шартрі наразі постачає лікарські засоби для 10 млн діабетиків у всьому світі.

Проєкти будівництва вже запущено, їх завершуватимуть поступово з 2026 до 2028 року, загалом вони дадуть змогу створити більше ніж 500 робочих місць на заводі на додачу до наявних 1,6 тис. У реалізації цих проєктів візьмуть участь до 2 тис. осіб.

Раніше в листопаді Novo Nordisk оголосила, що інвестує понад 42 млрд крон у розширення виробничих потужностей у данському Калуннборзі.

The Wall Street Journal писала, що компанія зазнає труднощів із задоволенням попиту на свої популярні препарати Wegovy (для схуднення) і Ozempic (для лікування діабету). Сама компанія заявляла, що очікує збереження проблем із поставками.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 297
Другие новости