Компании

все компании

Держпідприємство "Ліси України" анонсувало проведення "жорстких кадрових чисток на всіх рівнях"

24 листопада 2023 року, 14:43
ДП "Ліси України" анонсувало проведення "жорстких кадрових чисток на всіх рівнях", повідомив генеральний директор підприємства Юрій Болоховець у Facebook.

"Протягом року безпека ДП "Ліси України" фіксувала факти порушень, збирала інформацію, проводила службові розслідування, передавала матеріали правоохоронцям. Це була величезна робота, яка потребує часу. Але є реальний результат", - написав він і додав, що деталі слідства поки що не розголошуються.

Як повідомлялося, державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" є одним із найбільших лісокористувачів Європи та найбільшим лісокористувачем України. Входить до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України. В управлінні підприємства перебувають 6,6 млн га земель державного лісового фонду.

В Україні з 2016 року розпочалася реформа лісового господарства. У її межах уже впроваджено продаж необробленої деревини на електронних аукціонах. З 2021 року в низці областей у тестовому режимі працює інтерактивна карта розміщення об'єктів переробки деревини.

У галузі впроваджено проєкт "Ліс у смартфоні", який містить перелік лісорубних квитків на заготівлю деревини та дає змогу перевірити законність здійснення рубок на онлайн-карті відомства.

З 1 червня 2023 року Україна запустила пілот електронної видачі лісорубних квитків і сертифікатів походження лісоматеріалів.

Крім того, для боротьби з корупцією всередині держпідприємства керівництво ДП "Ліси України" задля удосконалення системи електронного обігу деревини (ЕОД) впровадило пілотний проєкт із GPS-моніторингу переміщення вантажного та спеціалізованого транспорту в лісових масивах.




Просмотров: 189
Другие новости