Компании

все компании

Нафта продовжує дешевшати, Brent біля $81 за барель

23 листопада 2023 року, 10:50
Ціни на нафту еталонних марок знижуються вранці в четвер після падіння напередодні на новинах про перенесення міністерської зустрічі ОПЕК+ і різке зростання запасів у США.

Січневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:06 кв подешевшали на $0,98 (1,2%) - до $80,98 за барель. У середу ці контракти опустилися в ціні на $0,49, до $81,96 за барель, а під час сесії досягали $78,41 за барель.

Котирування січневих ф'ючерсів на WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $0,83 (1,08%) - до $76,27 за барель. За підсумками минулої сесії вони опустилися на $0,67 - до $77,1 за барель, внутрішньоденний мінімум становив $73,79 за барель.

Активність на ринку знижена через святкування Дня подяки в США.

У середу стало відомо про перенесення зустрічі міністрів ОПЕК+ з 26 на 30 листопада. Раніше заплановане на 25 листопада засідання конференції ОПЕК також перенесено на 30 листопада, повідомила організація.

Агентство Bloomberg передавало, що ОПЕК+, яка планувала зустріч на ці вихідні, схоже, зіткнулася з проблемами, оскільки Саудівська Аравія висловила невдоволення іншими країнами-учасницями з приводу рівня видобутку.

За словами неназваних делегатів, станом на ранок середи здавалося, що конференція ОПЕК+ може бути відкладена на невизначений термін. Саудівська Аравія, яка з липня додатково скорочує видобуток на 1 млн барелів на добу, вела важкі переговори з іншими членами щодо рівнів видобутку, заявили делегати, попросивши не називати їхнього імені, оскільки переговори мають приватний характер.

Згідно з оцінками Rystad Energy, за відсутності подальшого скорочення видобутку ціни на нафту наступного року залишатимуться в районі $80 за барель.

Компанія зазначає, що зустрічі міністерського комітету ОПЕК+ ще ніколи не відкладалися на чотири дні. Однак угоду про зниження виробництва на майбутньому засіданні все ж таки буде досягнуто, очікують у Rystad, не виключаючи водночас і ймовірність глухого кута в переговорах.

Тим часом комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 8,701 млн барелів, йдеться в опублікованій напередодні щотижневій доповіді міністерства енергетики країни. Товарні запаси бензину за тиждень, що завершився 17 листопада, підвищилися на 749 тис. барелів, запаси дистилятів - скоротилися на 1,018 млн барелів.

Експерти, опитані Trading Economics, у середньому очікували зростання запасів нафти на 1,16 млн барелів, зниження запасів бензину на 150 тис. барелів і зменшення запасів дистилятів на 761 тис. барелів.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, зросли за тиждень на 858 тис. барелів.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 155
Другие новости