Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР переважно знижуються, біржі Японії закриті

23 листопада 2023 року, 12:40
Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) переважно знижуються під час торгів у четвер, біржі Японії закриті з нагоди Дня подяки праці.

Обсяги торгів невеликі також у зв'язку зі святкуванням Дня подяки в США і малою кількістю важливих новин.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite зростає під час торгів на 0,2%, гонконгський Hang Seng опускається на 0,3%.

У Гонконзі лідером падіння виступають акції забудовника New World Development, що дешевшають на 5%. Також активно знижуються котирування паперів Wuxi Biologics (Cayman) Inc. (-2%), Budweiser Brewing Co. APAC Ltd. (-1,8%), PetroChina Co. (-1,5%) і Meituan (-1,4%).

Акції іншого девелопера - Longfor Group Holdings - очолюють список лідерів зростання, додаючи в ціні 9,3%. Капіталізація Country Garden Services Holdings збільшується на 6,8%, Baidu Inc. - на 5,4%, Trip.com Group Ltd. - на 3,3%.

Наступного тижня інвестори чекають даних про прибутки китайських промпідприємств за жовтень і їхню активність у листопаді.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi знижується менш ніж на 0,1%.

Котирування паперів Samsung Electronics опускаються на 0,8%, Hyundai Motor - зростають на 0,8%.

Австралійський S&P/ASX 200 з відкриття ринку втратив 0,6%.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у промисловому секторі Австралії в листопаді знизився до мінімальних із травня 2020 року 47,7 пункту з 48,2 пункту в жовтні. Значення індексу, що розраховується Judo Bank, нижче за позначку в 50 пунктів свідчить про спад активності в цьому сегменті економіки. Індикатор перебуває нижче цього рівня дев'ятий місяць поспіль.

PMI для сфери послуг опустився цього місяця до 46,3 пункту з 47,9 пункту місяцем раніше.

Ринкова вартість найбільшого в країні постачальника енергії Origin зменшилася на 1,1% після новин про перенесення на пізніший термін голосування акціонерів з питання поглинання компанії за 19,9 млрд австралійських доларів ($13 млрд).

Акції BHP Group подешевшали на 1,4%, Rio Tinto - на 1%.




Просмотров: 169
Другие новости