Компании

все компании

6 нових лікарень з'являться в Україні завдяки допомозі Німеччини та ЄС

23 листопада 2023 року, 14:09
Уряд Німеччини та ЄС профінансували будівництво шести лікарень в Україні в рамках проєкту EU4ResilientRegions, Спеціальної програми підтримки України, що співфінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини.

Як повідомляє у своєму пресрелізі GIZ Ukraine, яка виступає генпідрядником проєктів, що фінансуються урядом Німеччини та ЄС, клініки розташовані у Львівській, Дніпропетровській, Миколаївській, Сумській, Запорізькій та Чернігівській областях.

Перша клініка, розташована у Львові, розпочала роботу у вересні. До кінця року GIZ Ukraine відкриє інші п'ять.

Клініки будуть відкриті на базі модульних конструкцій, завдяки яким терміни реалізації проєкту скоротилася до восьми місяців.

Лікарні комплектуються сучасним медичним і лабораторним обладнанням, зокрема для функціональної діагностики (ЕКГ, ЕЕГ, УЗД тощо), лабораторних аналізів, кабінету терапевта, ЛОР, офтальмолога, гінеколога, хірурга, маніпуляційного та консультаційного кабінетів, фізіотерапії.

Лікарні обладнано автономними сонячними станціями потужністю 70 кВт, розрахованими на забезпечення безперебійного функціонування всього наявного медичного обладнання в збудованих модулях (без урахування потреб опалення), а також дизельними генераторами потужністю 160 кВт разом із резервом палива.

Першим із шести закладів у вересні 2023 року у Львові було введено в експлуатацію модульний діагностичний центр при лікарні Святого Луки Першого територіального медоб'єднання Львова. Для нього було придбано, зокрема, магнітно-резонансний томограф Philips Ingenia Ambition S. Частину обладнання було розміщено в модульній конструкції, частину - в наявних приміщеннях лікарні.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямками співробітництва Німеччини з Україною є: ефективне державне управління, енергоефективність та клімат, сталий економічний розвиток. Також особлива увага приділяється підтримці українських громад, які прийняли внутрішньо переміщених осіб.




Просмотров: 175
Другие новости