Компании

все компании

Зростання ВВП Сінгапуру прискорилося до 1,1%

22 листопада 2023 року, 15:41
Економіка Сінгапуру в третьому кварталі збільшилася на 1,1% порівняно з тим самим періодом минулого року, за остаточними даними міністерства торгівлі та промисловості країни.

Таким чином, темпи підйому прискорилися порівняно з 0,5% у другому кварталі. При цьому підвищення ВВП було зафіксовано за підсумками одинадцятого кварталу поспіль.

Попередньо було оголошено про підвищення економіки в липні-вересні на 0,7%. Аналітики в середньому не очікували перегляду, повідомляє Trading Economics.

Зростання у сфері послуг у третьому кварталі становило 2,3%, у будівельній галузі - 6,3%, тоді як в обробній промисловості було зафіксовано зниження на 4,6%.

За остаточними розрахунками, ВВП Сінгапуру в липні-вересні щодо попередніх трьох місяців зріс на 1,4%, а не на 1%, як було оголошено раніше. У другому кварталі цей показник збільшився на 0,1%.

Мінпромторг тепер прогнозує зростання ВВП за підсумками 2023 року приблизно на 1% з передбачуваних раніше 0,5-1,5%. Підйом у 2024 році очікується в діапазоні 1-3%, зокрема завдяки відновленню глобального попиту на електроніку, йдеться в повідомленні відомства.




Просмотров: 160
Другие новости