Компании

все компании

Союз молочних підприємств України та Польська молочна палата закликали розблокувати кордон

22 листопада 2023 року, 22:15
Спілка молочних підприємств України (СПМУ) та Польська молочна палата закликають уряди обох країн створити умови, які унеможливили б блокування українсько-польського кордону.

"У той час, коли Україна формує форпост на східних кордонах Євросоюзу - задля розширення принципів демократії та вільного ринку, зокрема й за активної підтримки Польщі, уряди обох країн мають узяти на себе ініціативу та відповідальність за створення умов, які унеможливили б виникнення подібних деструктивних ситуацій. Якщо такі ситуації все ж таки виникають, то уряди мають оперативно вживати необхідних заходів для їх врегулювання", - йдеться у зверненні молочних асоціацій, опублікованому на сайті СМПУ в середу.

На думку молочних об'єднань, блокування транспортних перевезень на кордоні деякими польськими організаціями ставлять під удар повноцінні торговельні відносини між Україною та Польщею.

У СМПУ та в Польській молочній палаті наголосили на неприпустимості крайніх заходів: стаючи системними, вони починають становити загрозу розвитку українських і польських компаній.

У зверненні наведено дані Державної митної служби України, згідно з якими в січні-жовтні 2023 року Польща експортувала в Україну товарів майже на EUR5,5 млрд, зокрема молочної продукції - на EUR160 млн. Водночас Україна експортувала в Польщу молочну продукцію на EUR77 млн.

Збереження повноцінних торговельних відносин між Україною та Польщею однаково важливе для підприємців обох країн, резюмували молочні асоціації України та Польщі.

Згідно з даними речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, станом на ранок 22 листопада на українсько-польському кордоні в напрямку трьох пунктів пропуску - "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова", "Рава-Руська-Хребене" - близько 2700 вантажних транспортних засобів.




Просмотров: 207
Другие новости