Компании

все компании

Перепродажі будинків у США знизилися на 4,1%

22 листопада 2023 року, 10:46
Продажі на вторинному ринку житла в США в жовтні скоротилися на 4,1% відносно попереднього місяця і становили 3,79 млн будинків у перерахунку на річні темпи, говориться у звіті Національної асоціації ріелторів (NAR).

Показник став мінімальним із серпня 2010 року.

Аналітики в середньому очікували зниження до 3,9 млн будинків, за результатами опитування Trading Economics.

Скорочення було зафіксовано за підсумками п'ятого місяця поспіль і було спричинене зростанням ставок за іпотечними кредитами та цін на житло, зазначають експерти.

Порівняно з тим самим місяцем минулого року перепродажі в жовтні впали на 14,6%.

Медіанна ціна будинку збільшилася на 3,4% у річному вираженні - до $391,8 тис.

Кількість будинків, виставлених на продаж, на кінець минулого місяця становила 1,15 млн, що на 5,7% нижче за показник роком раніше, але на 1,8% вище вересневого значення. За поточних темпів продажів знадобилося б 3,6 місяця для реалізації виставлених на продаж будинків проти 3,4 місяця у вересні. Вважається, що показник у шість місяців свідчить про збалансованість ринку, а менше п'яти місяців - про напружену ситуацію.

Будинки в жовтні реалізовували в середньому за 23 дні проти 21 дня у вересні та в жовтні минулого року. До пандемії COVID-19 на це зазвичай йшло близько місяця.

На вторинний ринок припадає приблизно 90% контрактів на купівлю житла у США, водночас їх враховують у статистиці тільки після завершення угоди.




Просмотров: 166
Другие новости