Компании

все компании

Латвія планує залучити 3 млрд євро на міжнародних і внутрішніх ринках капіталу

22 листопада 2023 року, 13:51
Латвія наступного року планує вийти на міжнародний і внутрішній ринки капіталу з метою залучення 3 млрд євро.

Як повідомили агентству BNS у державному казначействі (підпорядковане Мінфіну), згідно з поточними орієнтовними прогнозами, загальний обсяг запозичень 2024 року може сягнути 3 млрд євро, і більша частина цих коштів буде спрямована на рефінансування зобов'язань за державним боргом.

Зокрема, ресурси планують залучити шляхом випуску єврооблігацій, а також за рахунок організації на внутрішньому ринку аукціонів додаткових емісій євробондів, що перебувають в обігу, і випуску ощадних облігацій.

Зазначається, що запозичення, як і в попередні роки, здійснюватимуться максимально гнучко під час вибору і фінансових ринків, і умов запозичення - часу, валют, сум, термінів погашення та інструментів.

Держскарбниця регулярно залучає кошти на фінансових ринках для покриття бюджетного дефіциту, планового погашення держборгу та фінансування державних запозичень.

15 листопада Латвія завершила заплановані на 2023 рік запозичення на міжнародних фінансових ринках, розмістивши нові 5,5-річні єврооблігації на суму 600 млн євро. Це був третій випуск бондів у поточному році: 17 січня було розміщено 5-річні єврооблігації на 750 млн євро, 12 липня - 10-річні єврооблігації також на 750 млн євро.

Держскарбниця також залучає кошти всередині країни. Обсяг вкладень приватних осіб в ощадні облігації перевищує 235 млн євро, а кошти, залучені під час аукціонів додаткових емісій єврооблігацій, становлять 1 млрд євро.

теги: Латвія



Просмотров: 140
Другие новости