Компании

все компании

Долар дешевшає до єни та фунта

20 листопада 2023 року, 10:39
Курс долара США знижується до єни й фунта стерлінгів уранці в понеділок на тлі "голубиних" заяв представників Федеральної резервної системи (ФРС).

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), опускається на 0,23%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,2%.

Пара євро/долар за даними на 8:20 кч у понеділок торгувалася на рівні $1,0921 порівняно з $1,0917 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара піднімається на 0,15% і становить $1,2481 проти $1,2462 за підсумками торгів минулої п'ятниці.

Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Сан-Франциско Мері Дейлі минулого тижня сказала, що ФРС варто зайняти вичікувальну позицію щодо грошово-кредитної політики з огляду на невизначеність в американській економіці.

"Коли ми зрозуміємо, у якому напрямку ми рухаємося, активні дії матимуть сенс, - сказала вона на заході у Франкфурті. - Але іноді потрібна сміливість іншого роду: сміливість почекати".

Учасники ринку загалом очікують, що ФРС збереже ставку на колишньому рівні в грудні, і бачать 30%-й шанс того, що зниження ставки відбудеться вже в березні наступного року.

Вартість долара в парі з єною знизилася на 0,35%, до 149,07 єни порівняно зі 149,6 єни за підсумками попередньої сесії.

Водночас китайська валюта подорожчала на 0,44%, пара долар/юань торгується на рівні 7,1794 юаня.

Як повідомлялося, Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) зберіг базову відсоткову ставку за кредитами (LPR) терміном на один рік на рівні 3,45% річних, що є рекордним мінімумом. Ставка за п'ятирічними кредитами залишилася на позначці 4,2% річних.

Рішення було очікуваним, оскільки минулого тижня НБК ухвалив рішення залишити ставку за кредитами в рамках програми середньострокового кредитування (MLF) на позначці 2,5% річних. MLF є важливим кредитним інструментом, який китайський ЦБ використовує для надання ліквідності комерційним банкам, він безпосередньо впливає на його основну ставку LPR.





Просмотров: 165
Другие новости