Компании

все компании

Прокуратура Сеула вимагає 5 років в'язниці для голови Samsung

19 листопада 2023 року, 18:53
Південнокорейська прокуратура вимагає п'ятирічного тюремного ув'язнення для голови правління Samsung Electronics Co. Лі Джейона (Lee Jae-yong, в іншій транскрипції - Лі Чже Йон), обвинуваченого в шахрайстві з бухгалтерською звітністю та маніпулюванні цінами акцій.

Прокуратура також вимагає оштрафувати главу Samsung на 500 млн вон ($386,6 тис.).

Звинувачення пов'язані зі справою про злиття Cheil Industries Inc. і Samsung C&T, пише газета The Korea Times.

Злиття двох компаній у 2015 році відбулося у формі обміну акціями з розрахунку три папери Samsung C&T за одну акцію Cheil. Це дало змогу Лі Джейону, який володів 23,2% Cheil, стати найбільшим акціонером Samsung C&T, де-факто холдинговою компанією Samsung Group.

У прокуратурі вважають умови обміну акцій несправедливими, оскільки виручка Samsung C&T перевищувала доходи Cheil у 5,5 раза.

Глава Samsung відкидає всі звинувачення. Розгляди у цій справі тривають уже три роки, рішення суду очікується найближчими місяцями.

Лі Джейон, онук засновника Samsung, був офіційно призначений головою правління компанії в жовтні 2022 року. До цього він обіймав посаду заступника голови правління Samsung, але фактично очолював її з 2014 року, коли його батько Лі Кун Хі переніс серцевий напад і виявився прикутим до ліжка. Усі ключові рішення Samsung останніми роками ухвалювали тільки за згодою Лі Джейона.

Лі Кун Хі, син засновника Samsung, помер у жовтні 2020 року.

У січні 2021 року суд засудив Лі Джейона до 2,5 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у даванні хабарів експрезиденту Південної Кореї Пак Кин Хе. Однак його було звільнено достроково через кілька місяців - у серпні 2021 року.

Акції Samsung подешевшали на 0,4% за підсумками торгів у п'ятницю. З початку поточного року їхня вартість зросла на 31%.

По материалам: газета The Korea Times





Просмотров: 256
Другие новости