Компании

все компании

Pfizer почне виробництво пневмококової вакцини в Казахстані

18 листопада 2023 року, 13:14
Американська біофармацевтична компанія Pfizer Inc. і казахстанський дистриб'ютор лікарських засобів "СК-Фармація" в п'ятницю підписали довгостроковий договір про виробництво та постачання 20-валентної вакцини проти пневмококової інфекції, повідомила прес-служба "СК-Фармація".

"Згідно з укладеним договором, Pfizer планує організувати контрактне виробництво нової пневмококової вакцини на території країни впродовж найближчих трьох років, а потім здійснюватиме постачання локалізованої вакцини впродовж наступних 10 років", - ідеться в повідомленні.

Вакцину закуповуватиме "СК-Фармація". Інших подробиць не повідомляють.

"Казахстан став першою країною в Євразійському регіоні та країнах Центральної Азії, де ця вакцина пройшла процедуру держреєстрації", - додає дистриб'ютор.

20-валентна кон'югована пневмококова вакцина була зареєстрована міністерством охорони здоров'я Казахстану для застосування серед дорослих раніше в листопаді. Її створено на базі застосовуваної в Казахстані та інших країнах світу 13-валентної пневмококової вакцини. На поточний момент нову вакцину схвалено для використання серед дорослого населення щонайменше в 40 країнах.

"Дорожню карту" щодо реалізації проєкту між Pfizer, Міністерством охорони здоров'я та міністерством закордонних справ Казахстану було підписано в лютому 2023 року.

Вакцинація проти пневмококової інфекції входить до Національного календаря профілактичних щеплень Казахстану з 2010 року.

ТОВ "СК-Фармація" з 2009 року виступає організатором централізованої закупівлі ліків за рахунок коштів держбюджету для подальшої передачі медорганізаціям Казахстану.




Просмотров: 247
Другие новости