Компании

все компании

До 40% цукрових заводів України перейшли на використання альтернативних джерел палива

18 листопада 2023 року, 20:01
Нині 30-40% цукрових заводів України перейшли на використання альтернативних джерел палива: вугілля, пелети, мазут, торф, повідомила галузева асоціація "Укрцукор".

"Вартість газу в поточному році не зросла. У попередні роки ціна блакитного палива була досить високою. Наша Асоціація неодноразово зверталася до Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства економіки та Міністерства енергетики з проханням щодо надання пільг на газ. Через відсутність пільг при високих цінах на блакитне паливо собівартість цукру зростала. У результаті деякі цукрові заводи до повномасштабної війни проводили певну модернізацію та переходили на інші види палива", - процитувала пресслужба асоціації в.о. голови правління "Укрцукру" Назара Михайловина.
За його інформацією, деякі заводи з моменту запуску працювали на альтернативному паливі, наприклад, торфі або мазуті.

"Є ті, що працюють на пелетах і паралельно спалюють жом, який є другою сировиною переробки цукрових буряків", - уточнив Михайловін.

Як повідомлялося, експорт цукру 2022 року сягнув 3% усього аграрного експорту України. У 2023-2024 маркетинговому році очікується, що він становитиме 650 тис. тонн.




Просмотров: 224
Другие новости