Компании

все компании

Українські сири втратили конкурентоспроможність через подорожчання молока

17 листопада 2023 року, 17:37
Українські сири втратили конкурентоспроможність через подорожчання молока Українським сироварам загрожує зростання конкуренції на внутрішньому ринку з польськими сирами, що пояснюється подорожчанням в Україні сировини молока, вартість якого від початку осені зросла на 20%, повідомили в галузевому аналітичному агентстві "Інфагро".

"З початку осені провідні українські виробники сиру вже двічі збільшували прайси на свою продукцію, виходячи з подорожчання сирого молока на 20%. Правда, ціни на сир за цей період були збільшені поки що тільки на 10%", - зазначають аналітики і констатують, що сироварам, найімовірніше, доведеться й надалі тиснути на торговельні мережі, домагаючись збільшення цін.

Порівнюючи ціни на продукцію вітчизняних сироварів і на польські сири, експерти зазначили, що польський товар навіть із доставкою в Україну вже помітно дешевший. "Неважко здогадатися, який сир закуповуватимуть мережі", - додали аналітики.

Як приклад зростання інтересу до імпортного сиру вони навели торговельну статистику, згідно з якою в жовтні 2023 року закупівлі сирів - твердих, напівтвердих, білих - збільшилися одразу на 10% порівняно з вереснем і більше ніж на третину порівняно з аналогічним місяцем минулого року.

"У листопаді імпорт сиру зросте ще більш суттєво, адже і мережі, і дистриб’ютори готуються до передноворічного пожвавлення торгівлі", - резюмували в "Інфагро".


По материалам: Інфагро


теги: молоко, сир



Просмотров: 601
Другие новости