Компании

все компании

Понад 2 тисячі вантажівок чекають на виїзд із Польщі в Україну

17 листопада 2023 року, 13:45
Станом на ранок вівторка, 17 листопада, на українсько-польському кордоні на виїзді з Польщі в напрямку трьох пунктів пропуску - "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова", "Рава-Руська-Хребене" - перебувають приблизно 2400 вантажних транспортних засобів, повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

"На жаль, блокування руху для вантажівок на трьох напрямках триває з 6 листопада. Станом на ранок, на території Польщі в напрямку виїзду з цієї країни в Україну перебувають близько 2 тис. 400 вантажних транспортних засобів. Найбільше - навпроти пункту пропуску "Ягодин" - 1 тис. 100 вантажних транспортних засобів, решта - у напрямку ПП "Краковець" і "Рава-Руська", - сказав він в ефірі національного телемарафону.

Спікер зазначив, що за годину учасники страйку пропускають по кілька транспортних засобів у всіх напрямках.

"Єдиний більш-менш інтенсивний рух ми відзначаємо на ПП "Краковець", коли вантажівки їдуть з України до Польщі", - сказав Демченко.

Він додав, що загалом кількість транспортних засобів, які очікують на перетин кордону з Польщі в Україну, останніми днями тримається на рівні 2400-2500.

"Водночас перевізники обирають для себе й інші маршрути. Уже кілька днів ми спостерігаємо скупчення вантажівок і навпроти пункту пропуску "Шегині". Там перебувають близько 1100 вантажівок", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Як повідомлялося, польські перевізники 6 листопада почали блокаду руху вантажного транспорту трьох пунктів пропуску "Корчова - Краковець", "Хребене - Рава-Руська" і "Дорогуськ - Ягодин".

Посол України в Польщі Василь Зварич заявив, що блокування руху вантажного транспорту в напрямку трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні є "болючим ударом у спину України" і ставить під загрозу "коридори солідарності", якими українське зерно прямує до третіх країн.




Просмотров: 455
Другие новости