Компании

все компании

Ф'ючерси на індекси США переважно зростають на статданих, корпоративних новинах

17 листопада 2023 року, 21:37
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси переважно піднімаються в п'ятницю, учасники ринку оцінюють статдані та корпоративні новини.

Як повідомлялося, кількість будинків, будівництво яких було розпочато в США в жовтні, збільшилася на 1,9% відносно попереднього місяця і становила 1,372 млн у перерахунку на річні темпи. У вересні кількість новобудов дорівнювала 1,358 млн. Експерти прогнозували зниження показника до 1,35 млн, за даними Trading Economics.

Індекс S&P 500 перебуває всього за 2% від рекордного значення з початку року завдяки оптимістичним прогнозам для американської економіки, зазначає MarketWatch.

"Головна причина недавнього ралі полягає в тому, що Уолл-стріт переконала себе, що Федрезерв закінчив цикл підйому ставок. Інвестори вважають, що ФРС почне знижувати ставки менш ніж за півроку", - зазначив Едді Елфенбейн, керуючий фонду CWS AdvisorShares Focused Equity ETF.

Акції Spectrum Brands Holdings дешевшають на 1,2%. Американська диверсифікована компанія в четвертому кварталі 2023 фінансового року збільшила чистий прибуток і скоротила виручку, причому виручка і скоригований прибуток виявилися кращими за прогнози ринку.

Ринкова вартість Applied Materials падає на 6,9%. Як повідомлялося, міністерство юстиції веде розслідування проти одного з найбільших світових виробників обладнання для випуску мікрочіпів у зв'язку з можливим порушенням експортних правил.

Підозрюється, що Applied Materials постачала обладнання китайській Semiconductor Manufacturing International Corp. через Південну Корею для того, щоб обійти заборону на експорт напівпровідникових технологій до КНР.

Каліфорнійський виробник вина Duckhorn Portfolio досяг угоди про купівлю конкуруючої компанії Sonoma-Cutrer Vineyards у концерну Brown-Forman за $400 млн. Акції Duckhorn дешевшають на 3,1%, ціна паперів Brown-Forman підвищується на 1,4%.

Котирування паперів Gap Inc. злетіли на 18%. Американська мережа магазинів одягу в третьому фінансовому кварталі знизила чистий прибуток на 23% і виручку - на 6,7%, проте обидва показники виявилися кращими за очікування.

Значення грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones до 15:52 кв підвищилося на 0,34% і становило 35139 пунктів. Котирування грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 зросло до цього часу на 0,24%, до 4534 пунктів. Тим часом ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на грудень втратив 0,06% і становив 15887,5 пункту.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 248
Другие новости