Компании

все компании

Українське енергетичне підприємство прагне долучитися до відбудови Карабаху

16 листопада 2023 року, 16:47

Сьогодні Азербайджан представляє приклад виваженого підходу до відновлення та реінтеграції повернутих територій. 

У повністю зруйнованому Карабасі розпочато реалізацію вільної економічної зони “Карабах”. Нові підприємства, що активно з’являться у цьому регіоні, націлені на виробництво продукції, що забезпечить енергонезалежність та повноцінне функціонування регіону. 

Цей досвід стає безумовно корисним для України, яка вже сьогодні готується до відновлення зруйнованих територій після їх повернення. 

“Наше підприємство розглядає можливість створення українсько-польсько-азербайджанського консорціуму з виробництва інверторів, збудників систем керування технологічними процесами та реєстраторів. Цей консорціум буде базуватися на розробках українських та польських інженерів і спрямований на задоволення попиту не лише у східному регіоні, але й у світі. Обладнання виготовлене за розробками фахівців “TWERD Energo-Plus Sp. z o.o”, що входить до консорціуму “ЕНЕРГО-ПЛЮС”, успішно працює в проєктах реалізованими нашими бакінськими партнерами у бакінському метрополітені, забезпечуючи надійну систему керування вентиляцією. Це стає стратегічно важливим у контексті сучасної ситуації в Україні, де надійна вентиляція метрополітену має велике значення у зв’язку з перебуванням великої кількості людей під час повітряних тривог.”, – наголосив директор НВП “ЕНЕРГО-ПЛЮС” Євген Корф.

Українське підприємство прагне перейняти досвід реінтеграції деокупованих територій та спільно з Азербайджаном сприяти розвитку стійких економічних та соціальних систем.





Просмотров: 575
Другие новости