Компании

все компании

Україна удосконалила систему моніторингу та звітності викидів парникових газів

16 листопада 2023 року, 07:07
Кабінет міністрів України удосконалив національну систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (МЗВ), повідомила пресслужба міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

У міністерстві нагадали, що Європейська Комісія у звіті щодо виконання Україною євроінтеграційних зобов'язань закликала прискорити реалізацію дорожньої карти із декарбонізації, зокрема, підготуватися до впровадження системи торгівлі квотами на викиди.

Урядовим рішенням регулювання МЗВ приводиться до вимог Директиви №2003/87/ЄС та імплементаційних регламентів Європейської Комісії. Розширено перелік видів діяльності, що підпадають під моніторинг, зокрема, до нього включено виробництво скла з потужністю плавлення понад 20 тонн на добу.

Також дерегулюються процеси МЗВ в Україні, спрощуються вимоги для операторів на строк дії воєнного стану.

"Такі нововведення спростять процес звітування підприємств у сфері МЗВ і водночас нададуть змогу зібрати та верифікувати дані, показати світові наш потенціал щодо вільних квот. Уже за рік ми плануємо запустити пілотну національну систему торгівлі. У 2026 році вона має запрацювати в Україні повноцінно. Ми готові ділитися вільними викидами та робити свій внесок у світовий кліматичний трек", - зазначив очільник Міндовкілля Руслан Стрілець.





Просмотров: 221
Другие новости