Компании

все компании

"Сухий порт" для експорту в Європу зерна побудують на Закарпатті

16 листопада 2023 року, 18:37

"Сухий порт" для експорту в Європу зерна запрацює в селі Горонда Мукачівського району Закарпатської області, повідомила пресслужба Закарпатської ОВА у Facebook.

 "Мультимодальний логістичний хаб для експорту зерна до країн ЄС з'явиться на Закарпатті. Над втіленням проєкту "Horonda Platform" у с. Горонда Мукачівського району працюють спільно з італійськими інвесторами", - повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

 За його інформацією, проєкт передбачає створення можливостей для перевантаження сільгосппродукції з широкого шляху на вузький, появу складських приміщень, забезпечення центру з контейнерами для зерна, соняшникової олії тощо. Очікується, що завдяки Horonda Platform у Закарпатській області буде створено понад 200 нових робочих місць.

 "Поява такого сухопутного зернового коридору в нашому регіоні - це пріоритетне завдання, що має загальнодержавне значення. Цей проєкт особливо важливий в умовах війни. Ми вдячні за велику довіру керівництву країни та міжнародним інвесторам", - підкреслив Микита.

 Представники італійських компаній, що беруть участь у проєкті, зокрема, FS Holding, Mercitalia Rail і Mercitalia Terminal наголосили, що зацікавлені посилювати комунікацію з українською стороною, зокрема й із Закарпаттям, у соціально-економічному, юридичному та інших аспектах.





Просмотров: 232
Другие новости