Компании

все компании

Siemens Energy отримав збиток на тлі слабких результатів вітрогенеруючого бізнесу

15 листопада 2023 року, 14:15
Німецький виробник енергетичного обладнання Siemens Energy AG отримав чистий збиток за підсумками четвертого кварталу 2023 фінансового року (липень-вересень) на тлі слабких результатів вітрогенеруючого бізнесу.

Чистий збиток у минулому кварталі становив 870 млн євро проти прибутку в 354 млн євро за аналогічний період роком раніше, ідеться у пресрелізі.

Скоригований збиток склав 487 млн євро проти прибутку в 564 млн євро роком раніше.

Показники відображають збиток вітрогенеруючого підрозділу Siemens Gamesa в розмірі 670 млн євро.

Виручка Siemens Energy скоротилася на 7,2%, до 8,52 млрд євро з 9,19 млрд євро, обсяг замовлень - на 13,5%, до 10,58 млрд євро з 12,23 млрд євро.

Компанія очікує чистий прибуток за підсумками поточного фінроку в розмірі до 1 млрд євро і зростання порівнянних продажів на 3-7%.

Напередодні стало відомо, що уряд Німеччини надасть Siemens Energy кредитні гарантії на суму 7,5 млрд євро в рамках пакета допомоги на 15 млрд євро, організованого консорціумом приватних банків і її найбільшим акціонером - Siemens AG.

Кілька тижнів тому Siemens Energy заявила про необхідність фінансової підтримки для отримання нових великих контрактів на будівництво розподільних мереж і газових турбін.

Siemens Energy утворена 2020 року в результаті виділення в самостійну компанію бізнесу промислового концерну Siemens AG у сфері виробництва обладнання для газових, вугільних і вітряних електростанцій. Компанія працює практично по всьому енергетичному ланцюжку - від виробництва енергії та її передачі до зберігання. Рішення Siemens Energy охоплюють технології виробництва як традиційної, так і відновлюваної енергії, включно з газовими та паровими турбінами, гібридними електростанціями, що працюють на водні, генераторами і трансформаторами.

Акції виробника енергетичного обладнання дорожчають на 6,9% на торгах у Франкфурті в середу.




Просмотров: 173
Другие новости