Компании

все компании

"Понінківська КПФ-Україна" наростила випуск гофротари більш ніж на чверть

15 листопада 2023 року, 19:21

Великий український виробник гофрокартону - "Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна" ("ПКПФ-Україна", Хмельницька обл.) у січні-жовтні збільшила випуск гофротари на 25,3% порівняно з тим самим періодом 2022 року - до 71,2 млн кв. м.

Згідно з наданими агентству "Інтерфакс-Україна" статистичними даними асоціації "Укрпапір", таким чином, за випуском цієї продукції фабрика продовжує входити до трійки лідерів після Київського картонно-паперового та Трипільського пакувального комбінатів.

За даними статистики, за десять місяців також зросло виробництво паперу на фабриці - на 29%, до 0,65 тис. тонн, і тарного картону на 9,2%, до 93,9 тис. тонн.

При цьому в жовтні виробництво гофроящиків "ПКБФ-Україна" збільшилося на 30% до жовтня-2022 - до 7,8 млн кв. м, а паперу і картону на 22,5% - до 7,2 тис. тонн.

У грошовому вираженні "ПКБФ-Україна" за січень-жовтень випустила продукції більш ніж на мільярд 962 млн грн - на 8,8% більше, ніж роком раніше.

Як повідомлялося з посиланням на дані, зібрані асоціацією від основних підприємств галузі, за десять місяців в Україні відзначено приріст випуску паперу та картону на 11,4% (до 454,9 тис. тонн), картонних ящиків - на 18,1% (до 428,7 млн кв. м).

Понінківська фабрика (раніше - Понінківський картонно-паперовий комбінат), колись найбільший виробник шкільних зошитів, нині має одне основне виробництво - паперово-картонне, випускає переважно гофрокартон і гофротару, а також обгортковий, макулатурний папір.

Фабрика є частиною Об'єднаної картонної компанії-Україна (ОКК, Луцьк) бізнесмена Миколи Лобова, до складу виробничих активів якої входить, зокрема, "Луцька КПФ-Україна" (Волинська обл.), що випустила в січні-жовтні (за даними "Укрпапір") 54,3 тис. тонн різного картону (на 31% більше) та майже 10 млн кв. м. гофроящиків.

Як повідомлялося, у 2022 році "ПКПФ-Україна" випустила продукцію на 2 млрд 446 млн грн - на 6,5% більше, ніж роком раніше.


По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 236
Другие новости