Компании

все компании

"Укрпошта" заощадила 14 млн грн на закупівлях е/е в АТ "ЕКУ"

14 листопада 2023 року, 16:10
АТ "Укрпошта" заощадила 14 млн грн на закупівлях електроенергії в енерготрейдера АТ "Енергетична компанія України" (АТ "ЕКУ"), повідомила держкомпанія у вівторок.

Обсяг закупівлі згідно з договором становитиме 179 млн грн (з ПДВ), що на 8% очікуваної вартості закупівлі в системі електронних держзакупівель Prozorro, зазначено в релізі.

Уточнюється, що держкомпанія постачатиме електроенергію національному поштовому оператору протягом 13 місяців (з 1 грудня 2023 року до 31 грудня 2024 року), включно з двома піковими зимовими періодами.

Обсяг закупівлі становитиме 35 млн кВт-год.

"Укрпошта" провела прозорий тендер, отримавши максимально вигідний результат не тільки для бюджету компанії, а й для економіки країни в цілому. Електроенергія - одна з найбільших статей наших витрат, тому вкрай важливо приймати ефективні рішення і працювати з постачальником, який пропонує найнижчу ціну. Так, за підсумками закупівлі електроенергії, сума зекономлених коштів склала 14 млн грн", - цитується в прес-релізі гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

На аукціоні в Prozorro ЕКУ було визнано переможцем серед 12-ти учасників - найбільших енерготрейдерів країни.

"У ринкових умовах державні компанії здатні витримувати жорстку конкуренцію і посилювати одна одну. Кінцевим бенефіціаром співпраці "Укрпошти" та ЕКУ буде Україна, яка сьогодні потребує мобілізації всіх ресурсів для перемоги", - наголосив гендиректор ЕКУ Віталій Бутенко.

АТ "Енергетична компанія України" (АТ "ЕКУ") - національна енерготрейдингова компанія, яка здійснює операції з купівлі, продажу та постачання енергоресурсів для комерційних клієнтів. 100% акцій товариства належать Україні. Компанія працює на внутрішньому та зовнішньому ринках енергоресурсів і є засновником першої державної балансуючої групи учасників ринку електроенергії, до якої долучився найбільший у країні виробник електроенергії НАЕК "Енергоатом". АТ "ЕКУ" є одним із найбільших енерготрейдерів країни за обсягами продажу електроенергії. Питома вага клієнтів компанії у ВВП України становить 9%.

"Укрпошта" національний поштовий оператор. Протягом останніх трьох років економить на централізованих закупівлях 15% на рік. Загальна сума економії за три роки склала 1,2 млрд грн. 95% бюджетних закупівель оператора здійснюються через Prozorro. "Укрпошта" не отримує фінансування з держбюджету.




Просмотров: 219
Другие новости